O FIRMIE

 

Przedsiębiorstwo "SEKMAR" jako przetwórstwo warzyw i pieczarek, rozpoczęło swoją działalność w 1984 roku.


 

Początkowo firma zajmowała się uprawą pieczarek, później pojawił się pomysł przetwarzania tego surowca. Na początku asortyment stanowiły tylko pieczarki marynowane i sterylizowane. W miarę upływu lat do oferty handlowej dochodziły ogórki konserwowe, papryka marynowana, różne sałatki i przetwory buraczane.

W 1996 roku firma "SEKMAR" została laureatem krajowego konkursu Agroliga 96. Wieloletnia tradycja w zakresie przetwórstwa warzyw i pieczarek spowodowała, iż wyroby firmy "SEKMAR" cieszą się uznaniem wśród szerokiego grona stałych odbiorców. Dziś przedsiębiorstwo dysponuje bardzo bogatą ofertą handlową, w której mieści się około 60 pozycji asortymentowych.

Obecnie asortyment firmy stanowią:
 

  •  pieczarki marynowane całe   •  ogórki konserwowe i kwaszone
  •  pieczarki krojone w zalewie naturalnej   •  papryka marynowana
  •  sałatki warzywne   •  kapusta czerwona i kwaszona
  •  mieszanki warzywne   •  koncentraty i przeciery
  •  przetwory z buraczków    

 

 

Przedsiębiorstwo "SEKMAR" produkuje obecnie według zasad Zakładowego Kodeksu Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), oraz firma opracowała system zapewnienia bezpieczeństwa żywności opierając się na systemie analizy zagrożeń i krytycznego punktu kontrolnego (HACCP). Deklaruje, iż opracowywany w firmie system HACCP jest zgodny z zasadami HACCP zalecanymi przez Komisję Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO z 1997 roku.

 

 

 

adres e-mail:
treść wiadomości:
STRONA GŁÓWNA | OFERTA | O FIRMIE | KONTAKT